Smak tradycji. Spód z kruchego ciasta przełożony grubą warstwą maku z dodatkiem bakalii wykończony lukrową mozaiką.
Skład (w 100g)
-
Wartość odżywcza w:
100g
-
Wartość energetyczna:
3832kJ, 915kcal / 46, 0%
-
Tłuszcz:
31g / 44,2%
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
5,2g / 26%
-
Węglowodany:
35g / 13,6%
-
w tym cukry:
22g / 24%
-
Błonnik:
7,3g / 29,3%
-
Białko:
10g / 20,1%
-
Sól:
0,23g / 3,8%
-
* Referencyjna wartość spożywcia dla przeciętnej osoby dorosłej:
8400kJ / 2000kcal
-
Składniki:
Mak niebieski, JAJA kurze, margaryna, cukier, MĄKA PSZENNA, cukier puder, rodzynki, ORZECH WŁOSKI, śmietanka 18%, wódka, proszek do pieczenia, olej rzepakowy