Letni przekładaniec. Spód ciasta stanowi śmietankowy biszkopt przykryty drobnymi kawałkami jabłek zatopionymi w galaretce. Kolejną warstwę stanowi śmietankowe ptasie mleczko, a na samej górze pyszni się gruba warstwa puszystej bitej śmietany. Całość oprószona płatkami migdałów.
Skład (w 100g)
-
Wartość odżywcza w:
100g / *RWS
-
Wartość energetyczna:
707kJ, 169 kcal / 8,0%
-
Tłuszcz:
9,2g / 13,1 %
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
6g / 30,0%
-
Węglowodany:
11g / 4,1 %
-
w tym cukry:
9,2g / 10,2%
-
Błonnik:
0,33g / 1,3%
-
Białko:
1,4g / 2,7 %
-
Sól:
0,05g / 0,8 %
-
* Referencyjna wartość spożywcia dla przeciętnej osoby dorosłej:
8400kJ /2000 kcal
-
Składniki:
Śmietana kremowa 30%: (śmietanka, stabilizator-karagen), jabłko, mąka PSZENNA, cukier, JAJA kurze, proszek do pieczenia, woda, galaretka [cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: (kwas cytrynowy), aromat, barwnik E102], cukier puder, migdały
-
-:
Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW.
-
-:
Należy przechowywać w warunkach chłodniczych ok. 6*C.